Pirkanmaan Jätehuollon Harri Kalliolle ja Lounais-Suomen Jätehuollolle KIVOn kiertävät tunnustukset

Jätelaitosten yhteistyö- ja edunvalvontajärjestö Suomen Kiertovoima ry KIVO jakoi tänään päättyvillä Kiertovoimapäivillä tunnustukset jätehuollon ja kiertotalouden rohkeille ja innovatiivisille tekijöille. Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n toimitusjohtaja Harri Kallio palkittiin Vastuullisen jätehuollon veturi -tunnustuksella. Vuoden vääntäjä 2022kunniamaininnan sai Lounais-Suomen Jätehuolto Oy.

Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n toimitusjohtaja Harri Kallio on tehnyt jätehuollossa pitkän uran. Hän on vaikuttanut jätehuollon kehitykseen niin viime vuosien jätelaitostyössä Pirkanmaan Jätehuollossa kuin sitä ennen viranomaispuolella. Hän on kehittänyt myös jätelaitoskenttää sekä sen edunvalvontaa ja yhteistyötä KIVOn hallituksessa toimimalla.

Harri Kallio, Vastuullisen jätehuollon veturi 2022

”Pirkanmaalla hän on ollut luomassa toimintamallia, jonka jätehuoltojärjestelmässä asukas on kuningas. Pirkanmaalaisilla on monipuoliset ja asiakasystävälliset palvelut sekä maan edullisimmat jätemaksut. Alueella on Pirkanmaan Jätehuollon ja sen tytäryhtiöiden voimasta noussut lukuisia omia käsittelylaitoksia sekä kokonainen kiertotalouskeskus”, luetteli KIVOn hallitus palkinnon perusteluissa.

Vuoden vääntäjän kiertopalkinto meni poikkeuksellisesti yhtiölle yhden asiantuntijan sijaan. Suomalaisella jätelaitoskentällä Lounais-Suomen Jätehuollolla on ollut edistyksellinen rooli poistotekstiilin keräyksen ja kierrätyksen aikaansaamisessa. Yhtiö on tehnyt suuren pioneerityön poistotekstiiliekosysteemin rakentamiseksi Suomeen. Tuosta työstä KIVOn hallitus halusi LSJH:lle tunnustuksen antaa.

”Yhtiö on lähtenyt selättämään isoa haastetta epävarmassa toimintaympäristössä.”

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy palkittiin Suomen Kiertovoima ry KIVOn Vuoden vääntäjä -kiertopalkinnolla edistyksellisestä poistotekstiilityöstään.