KIVO jakoi kiertävät kunniamaininnat

Marko Printz Vastuullisen jätehuollon veturiksi, Osmo Aikio Vuoden vääntäjäksi

 

Suomen kuntien jätelaitoksia edustava Suomen Kiertovoima ry on nimennyt Vastuullisen jätehuollon veturin ja Vuoden vääntäjän. Kunniamaininnat saivat jätehuollon kehittämiseen alueillaan vaikuttaneet henkilöt.

Vastuullisen jätehuollon veturiksi nimettiin Marko Printz. Hän toimii Itä- ja Länsi-Uudellamaalla jätehuoltopalvelua tuottavan Rosk’n Roll –jätehuoltopalvelun palvelupäällikkönä. Marko Printzin ansioiksi luetaan pitkäjänteinen työ keskitetyn jätehuollon kuljetusjärjestelmän rakentamisessa. Printz on rakentanut Rosk’n Roll Oy Ab:n kuljetusjärjestelmän Länsi-Uudellemaalle, mutta on vastannut myös muista yhtiön palveluista sekä vastuualueista lähes 20-vuotisen uransa aikana.

Myös toisen nimityksen – Vuoden vääntäjän – meriitit ovat karttuneet pitemmältä ajalta kuin viimeiseltä vuodelta. Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Lapecon toimitusjohtaja Osmo Aikio on sitkeästi asennekasvattanut lappilaisia ymmärtämään, että jätehuolto on ympäristönsuojelullinen lakisääteinen velvollisuus.

”Jätteen jänkhään polkemisesta on edetty Osmon johdolla hallittuun kunnalliseen jätteiden keräämiseen ja käsittelyyn”, kiitteli Suomen Kiertovoima ry:n hallituksen puheenjohtaja Petri Kouvo palkintoa jakaessaan.

Osmo Aikio on organisaatiossaan pidetty mies, joka on onnistunut hyvin vähäväkisen, hajalleen sijoitetun henkilöstön johtamisessa.

Aikio on onnistunut myös vääntämään kuntayhtymän jäsenkuntien epäluottamuksen luottamukseksi; Lapecosta eroon pyrkineet kunnat ovat yksi toisensa jälkeen ymmärtäneet, että kuntavastuullista jätehuoltoa on järkevämpi toteuttaa yhdessä kuin yksin.

Kunniamaininnat jaettiin Suomen Kiertovoima ry:n (KIVO) Kiertotalouspäivillä Helsingissä. Kiertotalouspäivien yhteydessä pidetyssä KIVOn vuosikokouksessa valittiin myös yhdistykselle uusi hallitus.

11-jäsenisessä hallituksessa jatkavat Petri Kouvo (HSY), Esko Martikainen (Mustankorkea Oy), Jukka Oikarinen (Ekokymppi Oy), Mika Suomalainen (Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy), Harri Kallio (Pirkanmaan Jätehuolto Oy) ja Jukka Paavilainen (Rosk’n Roll Oy Ab). Uusina jäseninä Juha Torvinen (Napapiirin Residuum Oy), Kari Mäkinen (Kiertokapula Oy), Merja Rosendal (Botniarosk Oy), Michael Östman (Ekorosk Oy) Kuntaliiton edustajana hallituksessa on Tuulia Innala.

Petri Kouvo valittiin puheenjohtajaksi ja varapuheenjohtajaksi Jukka Paavilainen.