Jutta Laine-Ylijoki valittu KIVOn toimitusjohtajaksi

Suomen Kiertovoima ry KIVOn hallitus on valinnut diplomi-insinööri Jutta Laine-Ylijoen KIVOn toimitusjohtajaksi.

Jutta Laine-Ylijoki on johtavana asiantuntijana vastannut hiilineutraalista kiertotalouden ja kestävän kehityksen tehtävistä Finnish Consulting Group FCG Oy:ssä. Hänellä on lähes 30 vuoden kokemus kiertotalouden, jätehuollon sekä resurssitehokkaan liiketoiminnan ympäristö- ja kestävyysvaikutusten arvioinnista useilla eri toimialoilla. Aikaisemmin noin 23 vuoden ajan Laine-Ylijoki on ollut VTT:n erikoistutkijana. Hän on osallistunut lukuisiin alan konsultointi- ja kehittämishankkeisiin kunnissa ja yrityksissä. Lisäksi hänellä on pitkä kokemus ympäristö- ja jätelainsäädännön tausta- ja strategiatyöstä alueellisissa, kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa.

”Jutan vahva ja monipuolinen kiertotalousosaaminen yhdistettynä pitkään kokemukseen ympäristö- ja jätelainsäädännön tausta- ja strategiatyöstä antaa erinomaiset mahdollisuudet toimia menestyksekkäästi KIVOn johdossa”, iloitsee KIVOn hallituksen puheenjohtaja Vesa Heikkonen.

Jutta Laine-Ylijoki aloittaa tehtävässään jo kesäkuun alussa.

”Suomen Kiertovoima ry KIVOn rooli jäsenyritystensä tukemisessa vihreässä siirtymässä ja kansallista jätehuoltoa eteenpäin vievänä toimijana on erittäin merkittävä. KIVOn jäsenyritysten työ on keskeinen osa huoltovarmuuttamme ja infrastruktuuriamme, joilla varmistetaan yhteiskuntamme toimivuus ja ympäristöturvallisuus. Odotan innolla, että pääsen viemään suomalaista kiertotaloutta eteenpäin KIVOn asiantuntevan henkilöstön, jäsenyritysten ja eri sidosryhmien kanssa”, Jutta Laine-Ylijoki sanoo.

Tuore toimitusjohtaja Jutta Laine-Ylijoki esittäytyi jätelaitoskentälle KIVOn kaksipäiväisillä Kiertotalouspäivillä Seinäjoella. Kiertotalouspäivien teemoina tänä keväänä olivat kierrätysasteen nostamistavoitteen saavuttamiseksi tarvittavat toimet, jätealan vastuullisuuden toteutuminen ja raportointi sekä biojätteen kierrätysasteen nostaminen ja materiaalinen hyödyntäminen.

 

Lisätiedot:

Vesa Heikkonen, hallituksen puheenjohtaja, Suomen Kiertovoima ry KIVO, p. 040 8345016

Jutta Laine-Ylijoki, toimitusjohtaja, Suomen Kiertovoima ry KIVO, p. 040 5228580